Ultimele stiri

Nicolae Robu vrea să mute liniile ferate în subteran şi să facă un bulevard cu şase benzi

Metrou

Nicolae Robu a fost prezent astăzi, pe strada Circumvalaţiunii, pentru a lua parte la inaugurarea Centrului Incuboxx. Dacă primarul s-a arătat încântat de felul în care arată clădirea şi de dotările pe care le are aceasta, nu se poate spune acelaşi lucru şi despre aspectul zonei în care este amplasată.

Primarul a declarat că noua clădire ar arăta mult mai bine dacă ar dispărea de aici liniile de cale ferată, iar în locul lor s-ar face un bulevard precum Avinguda Diagonal, de la Barcelona. Primarul a găsit deja şi soluţia prin care s-ar putea pune în practică acest proiect. Edilul doreşte să mute liniile de tren care trec prin oraş în subteran.

Diagonal Barcelona

Diagonal Barcelona

Chiar dacă ştie că un astfel de proiect ar fi foarte costisitor, primarul este convins că mutarea liniilor s-ar putea realiza prin fonduri europene şi printr-un parteneriat public-privat.

„Costurile vor fi recuperate cu vârf şi îndesat. Vă spun şi o spun toţi specialiştii! Eu am vorbit şi cu arhitecţi de la Barcelona, dar am vorbit şi cu ai noştri. Nu se pune problema să facem decât cu fonduri speciale, europene, nu are România banii pentru aşa ceva, din păcate! CFR-ul, ce să mai vorbim… Noi venim ca parteneri. Venim cu aportul, putem să fim parteneri. Evident că noi putem fi parteneri eligibili pe un astfel de proiect pentru că suntem beneficiari ai lui în mod indubitabil. Dar aici avem nevoie de o informare foarte bună şi de susţinere. Fonduri de tipul acesta se alocă direct la Bruxelles. Eu am făcut această estimare plecând de la o sumă care a apărut în presă, de la metroul de la Bucureşti. Atunci, am vorbit cu persoane…  între 1.5 şi 2 milioane de euro ar fi complet. În subteran s-ar putea face şi amenajarea acelor staţii, ca să foloseşti aceleaşi linii şi pentru transport public urban”, a afirmat primarul.

Cât despre măreţul bulevard, primarul a afirmat că are gata o schiţă a acestuia, care a fost deja inclusă în Planul Urbanistic General.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*