Ultimele stiri

Nicolae Robu vrea să scape de garajele din zona Brătianu. Ce le oferă în schimb proprietarilor

Garaj

Nicolae Robu nu are de gând să renunţe la planul său de a dărâma garajele din Timişoara. Acum, primarul este cu ochii pe cele din zona Brătianu şi a purtat, deja, mai multe discuţii cu proprietarii, în speranţa că se va ajunge la un compromis. Situaţia este una mai complicată, având în vedere că proprietarii de aici au documentele necesare pentru a deţine aceste garaje.

„Sunt câteva alternative pentru posesorii de garaje din zona Brătianu. Am primit răspuns de la câţiva, destui de puţini. Respectivii proprietari solicită despăgubiri având în vedere că ei sunt într-o situaţie specială, în care nu se mai regăsesc şi alţi proprietari de garaje din Timişoara. Dânşii au înscrise garajele în cartea funciară ca anexe la locuinţe. Prin urmare, revendică dreptul de a putea ocupa domeniul public”, a comunicat Nicolae Robu.

Cu toate acestea, proprietarii de garaje ar fi dispuşi să renunţe la garaje, dar au solicitat despăgubiri care depăşesc cu mult sumele pe care primarul e dispus să le cheltuiască. De asemenea, acesta le-a propus şi posibilitatea de a primi un loc de parcare în locul garajelor pe care le vor pierde.

„Proprietarii de garaje solicită ca municipalitatea să îi despăgubească pe fiecare în parte cu 5.500 de euro. În zonă sunt 24 de garaje. Nu am stabilit suma pe care o vor primi, dar vreau să precizez că numai instanţa poate anula acea dispoziţie a Primăriei prin care proprietarii de garaje au, la ora actuală, o datorie faţă de Primărie; nu o pot anula ei înşişi. Este o creanţă constituită legal. Ei, până una alta, ar avea de plătit bani, dar ignoră total acea datorie şi cer bani. Pe deasupra, noi le-am oferit şi posibilitatea de a le da un loc de parcare care să rămână exclusiv în proprietatea lor, unde doresc. Dânşii nu au casa chiar acolo. Cum au ajuns să aibă garajele la o distanţă mult mai mare de casa lor, asta e o altă discuţie. Cert este că, atunci când eu am făcut prima descindere pe teren, în faţa a 9 uşi din 12, erau buruieni înalte, care arătau că uşile acelor garaje nu erau deschise de foarte multă vreme, să fie limpede. La cealaltă baterie, situaţia era asemănătoare. Nu-mi doresc conflicte cu acei proprietari, ci ca dânşii să aibă deschiderea firească pentru a rezolva o problemă a Timişoarei. Aşa cum proprietarii de garaje de pe Podeanu şi Orion au fost deschişi, chiar dacă nu le-a picat bine, mă aştept ca şi cei din Parcul Brătianu să aibă aceeaşi deschidere. Preţul de piaţă nu are cum să fie 5.500 de euro”, a mai spus primarul.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*