Ultimele stiri

Nicolas Sarkozy a fost pus sub acuzare în special pentru corupţie activă

Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy a fost pus sub acuzare, în noaptea de marţi spre miercuri, pentru corupţie activă, trafic de influenţă şi divulgarea secretului profesional, a anunţat Parchetul naţional financiar, relatează AFP.

Această decizie intervine după ce Sarkozy a fost arestat preventiv şi a fost audiat timp de 15 ore, o măsură coercitivă inedită pentru un fost şef de stat.

Avocatul fostului preşedinte francez Sarkozy, Thierry Herzog, şi avocatul general al Curţii de Casaţie, Gilbert Azibert, de asemenea, au fost inculpat marţi seara în dosarul deschis, în special, pentru trafic de influenţă, scrie Mediafax.

Potrivit aceleași surse, Nicolas Sarkozy, Gilbert Azibert şi Thierry Herzog „au fost puşi sub acuzare. Nicolas Sarkozy este vizat de capetele de acuzare de corupţie activă, încălcarea secretului profesional şi trafic de influenţă activ”, potrivit unui comunicat al Parchetului.

„Gerard Azibert a fost pus sub acuzare pentru încălcarea secretului profesional, trafic de influenţă pasiv şi corupţie pasivă, iar Thierry Herzog – pentru încălcarea secretului profesional, corupţie activă şi trafic de influenţă activ”, a adăugat Parchetul.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*