Ultimele stiri

Noaptea Europeană a Muzeelor la Muzeul de Artă

muzeul de arta timisoara

Muzeul de Artă Timișoara celebrează sâmbătă, 21 mai a.c., Noaptea Europeană a Muzeelor. Astfel, în mod cu totul special, porțile instituției de cultură vor fi deschise publicului între orele 18.00 și 23.00.

De asemenea, pe lângă oportunitatea de a admira colecțiile Palatului Baroc, vizitatorii vor fi invitați să ia parte și la un program special. De la ora 19.00, prof. univ. dr. Victor Neumann, directorul Muzeului de Artă Timișoara, alături de Marius Cornea, muzeograf, vor deschide expoziția permanentă *Artele vizuale în Banatul interbelic*.

După vernisaj, de la ora 20.00, va avea loc recitalul de violoncel susținut de Alina Holender (Viena). În program: R. Schuman – Adagio și Allegro, J.S. Bach – Preludiul din suita nr. 2, E. Elgar – Concert pentru violoncel și orchestră în mi minor, op.85. La pian: Sorin Dogaru (Filarmonica Banatul din Timișoara).

Accesul publicului este gratuit!

Noaptea Europeană a Muzeelor este un eveniment de succes iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa în anul 2005. Evenimentul este patronat de Consiliul Europei, UNESCO şi Consiliul Internaţional al Muzeelor (ICOM).

Noaptea Europeană a Muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor, care are loc anual pe 18 mai. La eveniment au aderat peste 3000 de muzee din 47 ţări din Europa şi din întreaga lume.

*Acest eveniment susține candidatura orașului Timişoara la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021.*

noaptea muzeelor 2016_mail

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*