Ultimele stiri

Noaptea Muzeelor în Timișoara și Noaptea Europeană a Muzeelor

muzeul de arta timisoara

Pe 16 mai 2015 asistăm la o dublă sărbătoare: Ziua Internațională a Muzeelor și Noaptea Europeană a Muzeelor. Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa şi se află deja la a doua ediție, fiind patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM). În România, Reţeaua Naţională a Muzeelor (RNMR) este partener oficial al evenimentului la nivel internațional, asigurând o promovare amplă și coerentă a activităților organizate de muzeele românești.

Asociația Timișoara – Capitală Culturală Europeană coordonează și în acest an evenimentul la nivel local, la care s-au înscris anul acesta 14 muzee și galerii de artă din oraș, după cum urmează: Muzeul de Artă Timișoara, Muzeul Banatului Timișoara, Muzeul Satului Bănățean, Muzeul Catedralei Mitropolitane (Colecția de Artă Veche Bisericească de la Catedrala Mitropolitană Timișoara), Memorialul Revoluției din Timișoara, Galeria Calina, Galeria Calpe, Galeria Jecza, Galeria Helios, Galeria Mansarda (incinta Facultății de Arte Plastice și Design Timișoara), Galeria Pro Armia- Casa Armatei, Casa Artelor – Galeria Pygmalion și Galeria Subterană, Galeria Vitralia și Asociația Regia Artistică Timișoreană.
Detalii privind programul acestor instituții de cultură le puteți afla consultând fișierul anexat, sau pe site-ul www.timisoara2021.ro.
Voluntarii ATCCE vor distribui în oraș în jur de 1000 de pliante conținând programul evenimentului. Materialele informative au fost realizate de către Asociație în colaborare cu OSUT (Organizația Studenților din Universitatea de Vest Timișoara).
Vă invităm, așadar, sâmbătă, 16 mai a.c. să descoperiți Timișoara muzeelor și galeriilor într-o atmosferă nocturnă.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*