Ultimele stiri

Noi conflicte în Consiliul Local! Robu: Am crezut că Guvern mai rău ca Boc nu poate fi, dar se pare că se poate

consiliul local timisoara

Banii promiși de Guvern pentru Spitalul Copii Louis Țurcanu nasc noi conflicte între rivalii din politica locală. Recent întorși din concediu și reuniți în plenul de Consiliu Local, membrii PSD Timiș și primarul Nicolae Robu au dat curs unor noi discuții legate de eficiența Guvernului Ponta și de ajutorul pe care acesta îl acordă Timișoarei.

Bucuros că după toate apelurile sale mediatice, Guvernul a distribuit cele 5 milioane de lei pentru noul corp al Spitalului de Copii, primarul Nicolae Robu a salutat decizia acestora, chiar dacă spune că banii încă nu au ajuns nici în contul Direcției pentru Sănătate Publică, nici în cel al Primăriei Timișoara.

„Acum putem include o poziție pentru această sumă. Nu e chiar așa simplu că îți spune cine te finanțe. Este o poziție legală care trebuie respectată. Eu mă bucur că toate aceste insistențe produc efecte. Iată că s-a făcut pasul pe care îl așteptam. Încă nu s-au virat banii către DSP, a declarat primarul Nicolae Robu”.

În aceste condiții, mai în glumă sau mai în serios, consilierul local al PSD, Alfred Simonis îi cere lui Robu ca de acum încolo să spun, la fel ca în apelurile sale mediatice bilunare, la fiecare conferință că  banii de la Guvern au venit.

În același spirit de glumă, Robu spune că, deși îl consideră simpatic pe Simonis, doar atunci când banii vor intra în cont va declara acest lucru. Totuși, edilul susține în continuare că vrea cel puțin 50% din investiție să fie susținută de Guvern.

Numai că discuția nu a durat mult în spirit de glumă, ci s-a trecut la acuze. Robu susține, în continuare, că Guvernului Ponta nu îi pasă de Timișoara și că este cel mai prost Guvern din câte a văzut pentru că niciodata orașul de pe Bega nu a primit mai puțin decît acum de la bugetul de stat.

„Am crezut că Guvern mai rău ca Boc nu poate fi, dar se pare că mai poate”, a spus Robu în acest sens.

De aceeași părere este și consilierul PNL, Ciprian Jichici care spune că „Guvernul socialist condus de Victor Ponta” aduce cele mai mari insulte la adresa Timișoarei.

“Mi se pare ilar că un așa vast partid ca PSD-ul se laudă cu 5 milioane de lei teoretici, în timp ce Guvernul Ponta construiește spitale regionale în toate orașele mari, în afară de Timișoara, vizează milioane de euro în proiecte aiuristice în orice alte orașe decât Timișoara. O altă insultă la adresa orașului nostru cum face Guvernul socialist condus de Victor Ponta eu nu am mai văzut”.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*