Ultimele stiri

Noi contre în Consiliul Local pe subiectul spațiilor verzi. Cum i-a făcut primarul Nicolae Robu pe consilieri să râdă în hohote

Subiectul îngrijirii spațiilor verzi din Timișoara a generat noi discuții în Consiliul Local. Mai exact, aleșilor locali li s-a pus pe masă o adresă prin care se cerea modificarea unor termeni din proiectul votat la finele lunii octombrie. Acest lucru a generat discuții căci, terminologia folosită nu subliniază clar licitaţia ca formă de atribuire a lucrărilor.

Astfel, discuţiile au pornit de la un punct al proiectului care menționa necesitatea unor experți care să stabilească modul în care se vor efectua lucrările. Șeful Direcţiei de Mediu, Adrian Bere, a spus că legea permite ca primăria să impună propriile norme după finalizarea licitaţiei. Mai exact, firma care va câştiga licitaţia va fi nevoită să muncească după cum îi va impune Primăria. După mai multe contre, consilierii au votat pentru scoaterea punctului din proiect.

Despre contractarea de operatori, primarul Nicolae Robu a explicat că: “Sper cât mai repede pentru că situația este critică. Se va publica caietul de sarcini, probabil că durează două săptămâni. Apoi sperăm ca licitația să decurgă în condiții bune și cel târziu în primăvară să aveam contractate firme. Lucrurile par să fie în regulă, este important să decontăm volum de lucrări”.

În plus, consilierii au trebuit să decidă dacă își mențin sau nu decizia in luna august cu privire la adresa prefectului care susținea că atribuirea directă a îngrijirii spațiilor verzi din centrul orașului către Horticultura nu ar fi una legală. Cu toate acestea, la sfatul juriștilor din primărie, municipalitatea și-a menținut decizia.

“Noi am rămas fără contracte pe spațiile verzi. În luna august am hotărât să dăm Horticultura contractele pe baza OG 51 și OG 71. Juriștii de la Prefectură s-au uitat în OG 51 și au spus că acest lucru se pot face doar dacă licențele sunt date de Autoritatea Națională, pentru spațiile verzi nu există o astfel de autoritate. Noi oricum suntem într-o situație de forță majoră. Noi am făcut acea atribuire către Horticultura doar până la organizarea de licitații. Urmează să facem licitație. De-odată ce aveam contractat operator prin licitație, hotărârea din august va ieși din vigoare”, a mai spus Robu.

În acest context, Robu i-a făcut pe consilieri să râdă cu lacrimi, când un porumbel care i-a scăpat involuntar primarului Nicolae Robu. Referindu-se la deținuții din Penitenciarul Timișoara, care îngrijesc spațiile verzi din oraș, acesta a spus:

„Oricum Horticultura se ocupă numai de zona centrală, celelalte zone fiind fără contract. Acolo intervenim cu DEȚINUȚII POLITICI”.

Imediat, atât consilierii cât şi cei din sala de şedinţe au izbucnit în râs, la fel şi primarul, care şi-a corectat greşeala.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*