Ultimele stiri

Noi percheziţii la firmele afaceristului Georgică Cornu. 50 de persoane vor fi duse la audieri

cornu georgica

„Regele asfaltului” nu mai scapă de probleme. 60 de percheziții au avut loc marți dimineața în Timiș, București și alte nouă județe la firmele omului de afaceri Georgică Cornu și ale unor parteneri ai acestuia. Omul de afaceri este suspectat de evaziune fiscală. Mai exact, acesta ar fi făcut tranzacții fictive și nu și-ar fi achitat mai multe taxe, prejudiciind statul cu circa nouă milioane de euro.

Astfel, marţi dimineaţă, poliţiştii au descins atât la sediul unor firme ale lui Georgică Cornu, din Timişoara, cât şi la locuinţa acestuia. De aici l-au ridicat pe omul de afaceri pe care dus spre sediul Poliției Mehedinți unde urmează să fie audiat. În acest timp, asociatul său, Lucian Caraiman, a fost dus la sediul grupului de firme Confort-Izometal pentru a asista la perchezițiile efectuate de polițiști.

În perioada 2008-2014, 101 persoane, în calitate de asociaţi, administratori sau împuterniciţi ai 88 de societăţi comerciale, ar fi eludat obligaţiile fiscale. De asemenea, aceştia sunt suspectaţi că ar fi dispus înregistrarea în contabilitate a mai multor facturi fiscale emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive, reprezentând cheltuieli cu achiziţia de material de construcţii, piese şi componente auto, în valoare totală de peste 22,5 milioane de euro, pentru care ar fi dedus ilegal TVA şi ar fi diminuat artificial impozitul pe profit.  Prin aceste operaţiuni fictive, suspecţii ar fi prejudiciat bugetul cu peste nouă milioane de euro. Potrivit Poliţiei Române urmează să fie puse în aplicare 49 de mandate de aducere.

Vă reamintim că, la începutul anului trecut, procurorii DIICOT au descins la vila lui Georgică Cornu şi la sediul firmei sale de construcţii. Omul de afaceri a fost acuzat atunci că a prejudiciat statul cu aproximativ 60 de milioane de lei prin evaziune fiscală,  a fost reţinut pentru 24 de ore, dar ulterior a fost eliberat sub control judiciar.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*