Ultimele stiri

Noi tratamente pentru bolnavii de cancer și experimente pe animale în cadrul ONCOGEN. Când va fi deschis institutul din Timișoara unic în estul Europei

oncogen

ONCOGEN, Centrul de terapii genetice și celulare în tratarea cancerului, construit lângă Spitalul Județean Timișoara cu 12 milioane de euro prin intermediul unui proiect finanțat cu bani de la Uniunea Europeană va fi inaugurat în viitorul apropiat.

Potrivit reprezentanților institutului, cel mai probabil acesta va fi inaugurat la sfârșitul lunii aprilie a acestui an. În ONCOGEN vor lucra între 40 și 50 de cercetători, care vor încerca să găsească noi leacuri pentru tratarea cancerului. De asemenea, aici vor fi realizate și experimente pe animale.

„La subsolul, institutul are facilități de congelare, de stocare de probe de bănci de celule, de țesuturi de mare capacitate, absolut necesare în studiile serioase. Parterul, care nu este gata, are o sală de documentare, conferințe, teleconferințe cu sistem de teleconferințe modern. Etajul 1 este un etaj de cercetare fundamentală pe celule stem, în principal, și pe cancer, iar etajul 2 va fi dedicat diagnosticului avansat în cancer pentru terapia personalizată în cancer”, explică medicul Virgil Păunescu, managerul de proiect al ONCOGEN.

Astfel, la etajul al doilea al clădirii, cercetătorii vor încerca să descopere tratamente noi pentru bolnavii de cancer care nu răspund la tratamentele standard. La etajul al treilea se află o fabrică de medicamente și vaccinuri de mici dimensiuni, iar la etajul al patrulea se află o biobază în care se vor face experimente pe șoareci și șobolani.

„Centrul este auto-finanțabil, noi nu luăm niciun ban de la spitalul județean și activitatea noastră și numărul de personal va fi în funcție de banii pe care-i atragem din proiecte externe și interne. Vom avea bani puțini, vom deschide și vom lucra pe un singur nivel”, mai precizează Virgil Păunescu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*