Ultimele stiri

Noi verificări la Gara de Nord privind salubrizarea și igienizarea zonei! Ce s-a făcut și ce nu s-a făcut

Gara de Nord

Curățenie! Asta au căutat polițiștii locali în cursul zilei de ieri la Gara de Nord. Nici de această dată oamenii legii nu au găsit lună și bec, așa că reprezentanții regionalei s-au ales cu un nou termen de 30 de zile în care trebuie să pună la punct salubrizarea clădirii și a împrejurimilor, întreținerea fațadelor și obținerea autorizațiilor pentru desfășurarea activităților comerciale.

Deși unele lucrări au fost deja demarate și la început reprezentanții CFR au arătat interes, se pare că aceștia s-au lăsat pe tânjeală. În ceea ce privește curățenia și tăierea vegetației din zona triaj, au fost luate măsurile de efectuarea a salubrizării și curățarea ierbii, dar aceasta a crescut din nou, motiv pentru care polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au impus un nou termen de 30 de zile prin somație.

În ceea ce privește prezența oamenilor străzii, care locuiau în  perimetrul Gării de Nord și zonele adiacente, polițiștii transmit că, s-au luat măsuri și adăposturile improvizate din locațiile respective au fost demolate.

Totuși la Gara de Nord nu s-au efectuat măsuri de zugrăvire și întreținere a sălii de așteptare, deși reprezentanții CFR au demarat procedurile de licitație pentru efectuarea acestor lucrări .În consecință, de această dată s-a aplicat doar o somație de 30 de zile.

Dacă la ultimul control polițiștii locali din cadrul Serviciului Inspecție Comercială au aplicat cinci sancțiuni contravenționalepentru societățile care nu aveau acord de funcționare, la controlul de ieri a mai fost aplicată o sancțiune în valoare de 800 de lei unei societăți care nu a demarat procedurile pentru obținerea acordului de funcționare. Alte două societăți au obținut deja acord, iar alte cinci, între care și Gara de Nord pentru activitățile de închiriere a spațiilor proprii, au demarat procedurile de obținere a acordului.

Peste o lună vor fi efectuate din nou verificări privind toate aspectele semnalate. Acțiunile fac parte din verificările demarate încă de la sfârșitul lunii februarie când s-a dispus de către primarul Timișoarei, Nicolae Robu, luarea măsurilor de salubrizare și igienizare a perimetrului Gării de Nord din Timișoara.

Gara1 Gara2 Gara3 Gara4

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*