Ultimele stiri

Noi promisiuni legate de vaporașele ce vor circula pe Bega! Ce spune viceprimarul Dan Diaconu despre stadiul în care se află proiectul

Bega

Evenimentul organizat în cinstea Zilei Marinei, pe malul Begăi, în zona vaporului D’Arc, a fost un bun prilej ca autorităţile locale să vorbească despre lucrările de reabilitarea a malurilor printr-un proiect pe fonduri europene. La fel cum anunța și primarul Nicolae Robu, colegul său Dan Diaconu susține că, începând de  anul viitor, pe Bega ar putea să circule şi primele vaporaşe achiziționate de municipalitate.

„Proiectul de reamenajare a canalului Bega va fi finalizat în vara anului următor, deja staţiile pentru viitoarele ambarcaţiuni sunt vizibile. Primăria Timişoara lucrează în momentul de faţă la documentaţia de atribuire, la caietele de sarcini pentru achiziţia ambarcaţiunilor, pe care ni le dorim electrice tocmai pentru a avea o zonă verde cu adevărat pe râul Bega.Probabil în primă instanţă vom achiziţiona două ambarcaţiuni. De asemenea, în februarie anul viitor, împreună cu alte municipalităţi din Europa, vom depune un proiect de finanţare pe programul Horizons 2020, prin care avem propuse alte câteva ambarcaţiuni, tot electrice, pentru râul Bega. Noi avem un studiu asupra numărului de pasageri care ar putea să folosească transportul în comun pe Bega. Ar fi nevoie de opt ambarcaţiuni pe Bega pentru a deservi cele nouă staţii de transport pe care le-am realizat până în momentul de faţă, pe teritoriul municipiului Timişoara, desigur”, a declarat, vineri, viceprimarul Dan Diaconu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*