Ultimele stiri

Noua Dreaptă, apel către timişoreni înainte de marşul împotriva clanurilor ţigăneşti: „Timişoara nu trebuie să fie condusă de nişte mafioţi”

mars clanuri tiganesti

Timişorenii sunt încurajaţi să iasă, din nou, în stradă, sâmbătă, 22 august, de la ora 19.00, pentru a protesta împotriva clanurilor ţigăneşti din oraş. De data aceasta, traseul este următorul: Statuia Mihai Eminescu (între Catedrală şi Filarmonică) – Bvd. C.D. Loga – Bvd. Revoluţiei 1989 – Bvd. 3 august 1919 – Piaţa Traian.

Înainte de acţiunea de protest de sâmbătă împotriva mafiei imobiliare din Timişoara, organizatorii fac un apel către timişoreni să li se alăture, prin intermediul unui comunicat de presă.

„De ani de zile, vară de vară, asistăm la aceleaşi scene dezgustătoare. Manele date la maxim, circulaţia paralizată pe bulevardele principale din Timişoara, indivizi care nu au muncit o zi în viaţa lor îmbrăcaţi în costume scumpe, maşini luxoase parcate în rondurile cu flori, poliţişti depăşiţi de situaţie şi stânjeniţi pentru că tot ce pot face este acordarea unei amenzi derizorii.

Acesta este doar vârful icebergului, ceea ce poate vedea toată lumea în presă, însă faţa adevărată a acestor mafioţi s-a putut vedea în zecile de cazuri în care familii întregi au fost terorizate, intimidate şi şantajate, ani de zile, pentru a vinde propriile locuinţe acestor infractori. S-a putut vedea când jurnalişti şi poliţişti au fost luaţi la bătaie în plină zi, sub ochii presei şi ai trecătorilor de către aceiaşi baştani. S-a putut vedea în cazul Casei Muhle de pe str. Mihai Viteazul, monument istoric distrus şi adus în paragină de aceeaşi mafie imobiliară. S-a putut vedea în urmă cu puţin timp când un spital întreg, împreună cu bolnavii lui, a fost evacuat sub privirile sfidătoare ale lui Vladimir Cârpaci care spunea „Nu ştiu. E problema lor ce fac cu copiii din spital”, şi cazurile pot continua.

Ne întrebăm, într-o ţară în care un profesor de liceu cu greu poate câştiga peste 1.500 lei, şi unii pensionari trebuie să supravieţuiască cu doar câteva sute de lei pe lună, cum a reuşit clanul mafiot Cârpaci să devină proprietar pe 144 de clădiri istorice din oraşul Timişoara? Cum reuşesc clanurile mafiei imobiliare să scape de fiecare dată basma curată şi să nu fie condamnaţi la ani grei de închisoare? Cu siguranţă că fără ajutorul „gulerelor albe”, a unor oameni din primărie, de la cartea funciară, din poliţie, procuratură şi cu ajutorul unor cabinete notariale, aceşti infractori ai mafiei imobiliare nu ar fi reuşit nimic.

Timişorenii par că ar fi devenit imuni şi că s-au obişnuit şi împăcat cu ideea ca aceste lucruri reprobabile să se întâmple în oraşul nostru. Noi vrem să credem că Timişoara încă aparţine timişorenilor adevăraţi, cinstiţi, educaţi, harnici şi cu bun-simţ. Nu unor haite zgomotoase şi chicioase care nu au ce căuta în oraşul nostru! Timişoara nu trebuie să fie condusă de nişte mafioţi!

Pentru aceasta, Noua Dreaptă face un nou apel către timişoreni: veniţi cu noi în stradă, sâmbătă 22 august, ora 19.00, la Statuia lui Mihai Eminescu de lângă Catedrala Mitropolitană, pentru a spune un NU hotărât mafiei imobiliare în Timişoara!”, transmite Noua Dreapă Timişoara.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*