Ultimele stiri

Noua modă în școlile din Timișoara: selfie cu primarul. Cum le-a cântat Nicolae Robu la chitară micuților de la Lenau în prima lor zi în noua clădire FOTO

Ca un adevărat rock-star a fost primit primarul Nicolae Robu la noul corp al liceului Lenau din Timișoara. În aplauzele micuților, edilul a dat în folosință noul corp al instituției de învățământ de pe Intrarea Doinei, clădire realizată pe fosta structură de hale a RATT. Prezența  primarului i-a adus în extaz pe elevi, care au strigat minute în șir “Robu, Robu…”, iar edilul i-a răsplătit cu autografe și chiar cu câteva acorduri la chitară.

După principiul „But first let me take a selfie”, Robu s-a pozat prima dată cu elevii care parcă întâmpinau un rock-star, nu un primar. După minute bune în baia de mulțime, edilul a început să împartă autografe în stânga și în dreapta. De data aceasta, nu pentru că melodiile lui ar fi fost hituri, ci pentru că elevii erau în încântați nevoie mare că au scăpat de vechea clădire fără geamuri și cu tencuiala gata să cadă.

“Mulțumim, domnule primar”, i-au spus micuții primarului.

“Entuziasmul acestor micuți depășește toate  experiențele anterioare. Mă bucur pentru bucuria lor pentru că asta înseamnă că într-adevăr ei aveau nevoie de spații de învățământ civilizate. Aici, într-o hală, au fost amenajate 16 săli de clasă. RATT-ul, la solicitarea Primăriei a amenajat spații administrative, numai că proiectul este unul atât de generos încât permite ca spațiul să fie utilizat, până realizăm noul campus al liceului Lenau, ca săli de clasă”, a explicat Nicolae Robu.

După baia de mulțime, edilul a făcut și o vizită printre cele 16 clase nou create, în care își vor desfășura activitatea temporar clasele V-VIII ale Liceului Lenau. Aici, surprizele pentru primar au continuat să apară. Soarta a făcut ca una dintre clasele în care edilul a intrat să se afle chiar la ora de muzică, așa că elevii au profitat de ocazie să-l pună pe edil să le cânte la chitară.  După câteva acorduri, edilul s-a mai pozat o data cu micuții. De această data, cu telefonul personal, ca să aibă și o amintire. A lăsat o amintire la rândul său unui copil, căruia i-a semnat pe chitară.

Valoarea investiției de la noul corp al clădirii Liceului Lenau  a fost de 1.700.000 de lei. Lucrările nu sunt încă finalizate, în momentul de față lucrându-se la realizarea unui teren de sport și a unui laborator de științe. Micuții își vor desfășura activitatea în noua clădire doar temporar, până când va fi construit noul campus de pe strada Oituz. Totuși, mai e mult până atunci, căci directoarea instituției de învățământ prevede că, în cel mai optimist caz, acest lucru se va întâmpla abia peste doi ani.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*