Ultimele stiri

Nouă profesori, sancţionaţi cu desfacerea contractelor de muncă după bacalaureatul de la Făget

bacalaureat

Nouă profesori au fost sancţionaţi de ISJ Timiş cu desfacerea disciplinară a contractelor de muncă, după ce au permis elevilor să copieze la examenul de bacalaureat susţinut la centrul de la Liceul „Traian Vuia” din Făget, iar 143 de elevi au fost eliminaţi din examen în urma anchetei ISJ.

Potrivit unui raport al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Timiş, 42 de cadre didactice care au făcut parte din Centrul de Examen nr. 16 de la Liceul Teoretic „Traian Vuia” Făget au fost cercetate disciplinar de către o comisie de disciplină a instituţiei, iar 143 din elevii care au susţinut examentul au fost eliminaţi.

Sancţiunile au fost supuse la vot în cadrul comisiei, iar sancţiunile aplicate au fost transmise fiecărui cadru didactic vizat.

Astfel, nouă cadre didactice – doi profesori de la Şcoala Gimnazială Curtea, doi de la Şcoala Gimnazială Dumbrava, doi de la Şcoala Gimnazială Fârdea şi trei de la Şcoala Gimnazială Sudriaş – au fost sancţionate cu desfacerea disciplinară a contractului de muncă.

„Precizăm că un număr de nouă cadre didactice au primit sancţiunea de desfacere a contractului de muncă, dintre acestea şase fiind titulare şi trei cadre didactice suplinitoare. Totodată, şase persoane sancţionate disciplinar au norma de bază în mai mult de o unitate de învăţământ, sancţiunea, aplicându-se, deopotrivă, în toate unităţile de învăţământ unde sunt încadrate”, arată reprezentanţii ISJ Timiş, în raportul dat publicităţii sâmbătă.

Patru cadre didactice au fost sancţionate cu observaţie scrisă, iar alte trei, cu diminuarea salariului de bază cu zece la sută pentru o perioadă de trei luni, în timp ce alţi nouă profesori vor avea diminuat salariul de bază cu 15 la sută pentru o perioadă de şase luni. Un alt profesor a fost sancţionat cu diminuarea salariului de bază pe o perioadă de trei luni cu cinci la sută.

De asemenea, 16 cadre didactice care au fost supuse cercetării disciplinare nu au fost sancţionate, deoarece fapta pentru care au fost cercetate nu constituie abatere disciplinară.

Totodată, reprezentanţii ISJ Timiş au anunţat, luni, că un număr total de 143 de elevi care au dat bacalaureatul la Liceul „Traian Vuia” din Făget au fost eliminaţi din examen, în urma vizionării imaginilor video din sălile de examen, scrie Mediafax.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*