Ultimele stiri

Noul Mitropolit al Banatului a fost ALES

ioan selejan

În ședința Sfântului Sinod desfășurată astăzi la București a fost ales noul Mitropolit al Banatului. Cele trei propuneri pentru această funcție au fost Preasfinţitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradei, Preasfințitul Părinte Lucian Mic, Episcop de Caransebeș şi Înalt Preasfinţitul Ioan Selejan, arhiepiscopul Covasnei şi Harghitei.

Prin vot secret, Sfântul Sinod, prezidat de Patriarhul Daniel, a fost ales Ioan Selejan, care va fi întronizat în data de 28 decembrie, la Catedrala Mitropolitană din Timișoara.

Noul Mitropolit al Banatului s-a născut în data de 16 noiembrie 1951 în județul Bihor. Doctoratul și l-a făcut la Institutul Biblic din Ierusalim, domeniul Biblice, Egiptologie și Orientalistică. În anul 1980 și-a început viața monahală la Mănăstirea Lainici, județul Gorj unde, zece ani mai târziu,a  fost hirotonit diacon. Tot în anul 1990 a fost hirotonit preot la Mănăstirea Tismana, iar timp de patru ani a fost stareț al mănăstirii. În anul 1994 a fost instalat Episcop al Covasnei și Harghitei.

1 Commentariu pe Noul Mitropolit al Banatului a fost ALES

  1. Vrednic este!
    A venit primavara in sufletele noastre.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*