Ultimele stiri

Noul PNL Timiș se încheagă. Unitățile administrative trec pe bandă rulantă la conducere unicefală

Co-președinții, Dan Popa și Nicolae Robu, și-au propus ca sfârșitul lunii martie să vină și cu sfârșitul fuziunii dintre PNL și PDL în județul Timiș. Tocmai datorită acestui fapt, lucrurile merg exagerat de repede în filială. Mai exact, organizațiile din județ trec pe bandă rulantă la conducere unicefală, decizându-se deja ca aproximativ 65 de unități teritoriale să aibă un singur președinte.

Astfel, pe lângă cele 34 de organizații locale în care PNL are primar și în care s-a decis prin vot uninominal în Comitetul Județean Executiv ca primarul respectiv să preia conducerea formațiunii, în alte circa 30 de organizații din județ liberalii au decis că vor trece la conducere monocefală, cu un singur președinte.

“De joi s-a decis să avem conducere unicefală în organizațiile și administrațiile unde avem primar. Acolo primarul preia conducerea. Tot joi, s-a hotărât ca aproximativ 30 de unități administrative și organizațiile aferente, altele decât cele ce au primar, să aibă conducere unicefală”, a declarant pentru Timișoara Online, secretarul general al PNL Timiș, Marian Vasile.

Momentan, la nivelul celor două municipii din județ, Timișoara și Lugoj, există conducere bicefală. Totuși, liberalii urmează să se gândească în lunile ce urmează la formula finală pe care o vor adopta până în anul 2017 atunci când fuziunea va trebui finalizată.

La momentul actual, procesul de fuziune evoluează din ce în ce mai mult, liberalii susținând că merge mult mai repede ca în celelalte județe din țară. Astfel, termenul oferit de Dan Popa, cum că până la 1 aprilie filiala va decide clar ce fel de conducere vor exista la nivelul tuturor organizațiilor locale din județ, rămâne viabilă.

“Noi vom merge cu procesul de fuziune mult mai repede ca în celelalte județe din țară. Doar dacă ne gândim la faptul că noi deja avem conducere unicefală în circa 65 de unități administrative , arată că noi mergem foarte accelerat. Finalizarea fuziunii până la 1 aprilie implică ca noi să decidem ce fel de conduceri vor fi. Important este să cădem de accord asupra formulei de conducere, dar noi vrem și mai mult, vrem să construim conducerile unicefale. Avem un termen, la nivel intern, până la mijlocul lunii martie până la care să identificăm formele de conducere în județ”, a mai explicat Marian Vasile.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*