Ultimele stiri

Noul PUG al Timișoarei e aproape gata! Lasă oportunitatea mutării liniilor de tren în subteran

Hotel Timisoara

Realizarea noului Plan Urbanistic General al Timișoarei a intrat pe ultima sută de metri. Mai exact, acesta a ajuns în etapa de avizare locală. Informația a fost oferită, joi, chiar de președintele Comisiei de Urbanism ,Ciprian Jichici.

„A ajuns într-o etapă foarte importantă. Este vorba de etapa de avizare locală. Au fost obțiunte avizele necesare și e în finalizare și avizul local, pe partea de mediu. Când această etapă va fi încheiată, urmează ultima fază de avizare, și anume avizarea națională. La ministerele de resort, Ministerul Transportului, Mediului, Economiei și așa mai departe, iar în momentul în care ele sunt obținute noul Plan Urbanistic General va intra în vigoare”, a explicat Jichici.

Consilierul susține că realizarea noului PUG a întârziat foarte mult din cauza vechii administrații, dar acum acesta este în faza finală, și, cel mai singur, demersurile de avizare se vor încheia la sfârșitul anului când documentul va fi avizat, simbolic, și de Consiliul Local.

„Acesta a fost întârziat în mod nejustificat de fosta administrație, dar iată că ce reprezintă piatra de temelia, a ajuns aproape în faza finală. Noul PUG încearcă să echilibreze nevoia de dezvoltare economică, dar și nevoia de conservare a spiritului cultural al Timișoarei. Este foarte important să găsim soluțiile corecte din punct de vedere arhitectural pentru a pregăti dezvoltarea orașului, pe un interval de cel puțin 15-20 de ani. Timișoara are acum câteva pucte slabe. Discutăm de zona adiacentă căii ferate ce străbate orașul, discutăm de nevoia de spațiu verde care la nivel de 2012 a fost sub limita impusă de UE, de asemenea, eficientizarea traficului și transporturilor”, a mai adăugat Jichici.

În plus, noul PUG lasă deschisă oportunitatea oricărui tip de dezvoltare, care include inclusiv mutarea liniilor de tren în subteran sau construirea de alte 4 poduri peste Bega.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*