Ultimele stiri

Insectele le vor da de furcă timișorenilor și în acest an! Primăria nu a finalizat încă licitația pentru contractarea unui operator

Vești proaste! Primele insecte au apărut deja, iar muncipalitatea nu poate face nimic pentru a le veni de hac. Motivul? Ei bine, Primăria Timișoara n-a încheiat licitația pentru contractarea unui operator care să se ocupe cu dezinfecţia, dezinsecţia şi deratizarea.

Anul trecut, timișorenii au dus lupte aprige cu țânțarii și insectele ce au invadat orașul. Situația s-ar putea repeta și anul acesta căci, deși demarat din iarna anului 2013, procesul pentru contractarea unui operator care să se ocupe cu dezinfecţia, dezinsecţia şi deratizarea n-a fost finalizat.

“Din păcate, deşi a demarat, încă în luna noiembrie 2013 licitaţia pentru contractarea unui operator de dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare, Primăria Municipiului Timişoara nu a reușit să finalizeze procedura nici la ora actuală, datorită atitudinii firmelor ofertante, încurajată de legislaţia extrem de deficitară. Abia în data de 29 iulie 2014 a avut loc deschiderea ofertelor, la ora actuală având loc evaluarea lor. Prelungirea pe parcursul anului 2014 a termenului pentru finalizarea procedurii de achiziţie se datorează, în mare parte legislaţiei, ce a condus la modificarea documentaţiei de licitaţie”, se scuzau, vara trecută, reprezentanții Direcției de Mediu.

Situația n-a fost soluționată, însă, nici până în prezent. Conform purtătorului de cuvânt al Primăriei, Alina Pintilie, licitația a fost contestată de una dintre firmele participante, iar cazul a fost trimis către Oficiul de Soluţionare a Contestaţiilor la Bucureşti, de unde încă nu a venit un răspuns.

„Nu s-a încheiat. Licitația a fost contestată și se judecă. E încă pe rol la Tribunal, la București”, a explicat Pintilie.

În lipsa contractului pentru dezinsecție, vara trecută, s-a încercat dezinsecția din avion, dar aceasta a fost făcută tardiv și nu a avut efecte prea mari. Cu toate acestea, acțiunea nu a fost demarată de Primărie, ci de Consiliul Județean. Dacă contestația depusă la București nu va fi soluționată rapid, șansele ca situația să se repete sunt unele foarte mari.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*