Ultimele stiri

Nu e o păcăleală! De 1 Aprilie fuziunea PNL-PDL ar trebui să fie gata în Timiș

Sfârșitul lunii martie ar trebui să vină și cu sfârșitul fuziunii dintre PNL și PDL în județul Timiș. Cel puțin asta si-au propus cei doi co-președinți ai noii formațiuni, Dan Popa și Nicolae Robu. Aflați pentru prima dată împreună la o conferință de presă, aceștia au oferit  noi detalii despre cum decurge procesul de coagulare în județ.

“Ieri am avut prima ședință a comitetului executiv județean. Cu această ocazie am informat comitetul asupra deciziilor ce au fost luate de către birourile județene ale celor două componente a PNL și anume că sediul PNL Timiș și secretariatul județean vor funcționa pe strada Gheorghe Lazăr, iar filiala Timișoara va funcționa pe strada Mărășești, că purtător de cuvânt va fi Oana Gaita, iar colaborator a fi și doamna Alina Sabou”, spune primarul Nicolae Robu.

Modificarea sediilor începe chiar de săptămâna viitoare, când noua formațiune va intra în plin proces de mutare. Dan Popa spune că va fi o lună grea din punct de vedere organizatoric, dar că noul partid va trece cu bine peste această perioadă. Tot în acest context s-au luat și primele decizii oficiale. Fuziunea se va axa în jurul primarilor, care vor deveni președinți ai organizațiilor locale, anunță Nicolae Robu. Chiar dacă în unele zone există și orgolii, cei doi co-președinți spun că în general lucrurile decurg foarte bine.

„90% n-ar trebui să avem probleme, în unele zone vor exista, dar vom trece peste ele. În general lucrurile decurg bine. Sunt locuri izolate unde oamenii nu se înțeleg, dar noi suntem mulțumiți de cum merge treaba. Ca să fiu sincer eu personal m-am așteptat să fie mai greu. Eu sunt mulțumit și atmosfera din întâlnirile noastre îmi dă motive să fiu optimist”, spune Robu.

Ba mai mult, cei doi au ținut să precizeze că în comitetul executiv al județului Timiș, totul este lapte și miere.

“S-a făct vâlvă la un moment dat că în comitetul executiv județean suntem 19 repzentanți ai PDL și 15 ai PNL. Eu am spus-o de atunci. Nu o să fie cazul să votăm 19 într-un fel și 15 în altul. Acolo votul se dă pentru partid, de acum nu mai contează de unde provin unii sau alții. De exemplu, decizia ca primarii să fie președinții a fost votată în unanimitate. Un alt punct a avut două abțineri. S-au abținut un coleg din aripa PNL și unul din aripa PDL”, povestește Robu pentru a arăta atmosfera din noua formațiune.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*