Ultimele stiri

Nu zice hop până n-ai sărit groapa! PSD a început racolarea de primari și consilieri în Timiș, înainte ca ordonanța propusă de Liviu Dragnea să fie adoptată

PSD

Nici n-a fost adopotată ordonanța ce permite traseismul politic, că PSD –ul a și început racolarea de primari și consilieri la nivel de Timiș. Sursele Timisoara Online arată că minim zece primari și consilieri locali și județeni ai PDL au fost deja sunați de cei din partidul rival pentru a fi convinși să migreze către PSD.

Informația este susținută și de liderul PDL Timiș, Constantin Ostaficiuc, care spune că a luat deja la cunoștință strategia celor din PSD. Democrat-liberalul a fost informat de colegii deja sunați că nu a fost vorba numai de simple conversații la telefon, ci chiar de provocări la dicuții individuale.

“Nu numai că i-au sunat, dar i-au convocat și la discuții individuale. Am  fost informat de colegii mei care au fost provocați. Eu am încredere în colegii mei, dar sper că nu apare actul normativ”, a declarat pentru Timisoara Online Constantin Ostaficiuc.

Joi, Guvernul ar putea adopta controversata ordonanță de urgență ce ar permite pentru două săptămâni migrația primarilor. Deși speră că acest lucru nu se va întâmpla, Constantin Ostaficiuc nu exclude această posibilitate și spune că prin adoptarea acesteia se va scoate pe tapet „noua mafie neagră” în România.

„O minimă decență, ca să nu spun altceva, ar trebui să ducă la nepromovarea unui astfel de act normativ. Pe de altă parte, dacă se promovează un astfel de act normativ abuziv, în acel moment fiecare își arată caracterul. Aceasta este noua mafie neagră. Este un abuz, care nu ar trebui să se întâmple, dar mai întâi haideți să vedem ce o să fie”, a mai declarat acesta.

Totuși cei din PSD neagă cu vehemență că ar fi pus la care vreo campanie de racolare a primarilor și consilierilor din celelalte partide. Deși spune că vorbește în fiecare zi cu primari și consilieri din alte partide, președintele PSD Timiș, Titu Bojin, susține că nici el, nici colegii săi de partid nu au apelat la astfel de demersuri.

„În calitatea pe care o am, de președinte al CJT, chiar vorbesc în fiecare zi cu tot felul de primari, cu tot felul de consilieri, dar nu și-a propus nimeni de la PSD Timiș, nici eu, nici alții să facem campanie pentru trecerea primarilor. Sunt convins că primarii și consilierii știu ce au de făcut, unde consideră că le este rostul. Nu cred că se pune problema pentru o campanie de a veni la noi. În condițiile în care se va pune problema, avem obligația de a-i întreba inclusiv pe ai noștri: Dom’le, ce faceți? Rămâneți pe loc sau vă duceți? Nu se pune problema ca cineva să facă presiuni, să șantajeze, să condiționeze”, a declarat, pentru Timisoara Online, Titu Bojin.

Pus în fața declarațiilor omologului din PDL, Bojin a trecut la atac, iar mai apoi a dat-o la întors:

“Primarul sau consilerul are un anumit număr de voturi în spate și hotărăște de unul singur, nu cred că cineva îl poate condiționa sau șantaja în mod normal.(…) Poate domnul Ostaficiuc a uitat când a luat 28 de primari de la PSD în 2006 când s-a dat ordonanța de trecere a primarilor. Eu îi aduc aminte domnului Ostaficiuc să nu uite că a luat atunci 28 de primari, de consilieri nu mai vorbim, viceprimari și așa mai departe. Asta nu înseamnă că i-a forțat domnul Ostaficiuc, înseamnă că ei așa au considerat că-i bine”.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*