Ultimele stiri

Număr impresionant de sticle din plastic necesare realizării podului de Cartea Recordurilor, peste Bega

sticle de plastic

Numărul pet-urilor colectate pentru realizarea proiectului cu.podu crește, depășind deja recordul actual, anunță reprezentanții Asociației EcoStuff România, care vor să construiască, în această vară, cel mai mare pod din PET-uri din lume. Deși până în acest moment s-au stâns zeci de mii de sticle de plastic, acest număr este insuficient pentru realizarea în condiții optime a podului cu care Timișoara va intra in Cartea Rcordurilor. Construirea celui mai mare pod din pet-uri din lume presupune colectarea în prealabil a 157.838 de pet-uri, numărul celor adunate până acum depășind cu puțin jumătate din necesar.

Din această cauză perioada de colectare a pet-urilor a fost prelungită până în 20 Iunie, urmând ca proiectul cu.podu să fie instalat pe râul Bega în 24-25 Iunie.

“EcoStuff multumeste pe aceasta cale tuturor celor care au contribuit pana acum la colectarea pet-urilor si îi îndeamnă să le adune în continuare, până în 20 Iunie și să le aducă în locația deja cunoscută, La Căpițe”, transmite Radu Rusu, președintele asociației.

cu.podu” este un proiect inițiat de EcoStuff Romania și presupune ridicarea în Timișoara a celei mai mari construcții din pet-uri din lume. Reușita va aduce înscrierea proiectului în Guinness Book. Recordul precedent a fost stabilit în 2011 în Lituania și a constat într-un brad de Crăciun realizat din 42.000 de pet-uri. Fiind un proiect unic în lume, de mare anvergură, EcoStuff speră să implice cât mai mulți voluntari, organizații și companii. Organizatorii caută un partener pentru realizarea structurii de rezistență a podului precum și pentru iluminatul artistic al acestuia.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*