Ultimele stiri

Numărul de locuri de muncă și salariile angajaților din vestul țării în continuă creștere

portofel

Vestul ţării a avut cea mai bună dinamică a pieţei muncii în perioada 2010- 2013, având în vedere că, în total, în judeţele Timiş, Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara numărul de joburi a crescut cu 21.400.

Totodată, salariile medii nete ale angajaţilor din această regiune au depăşit valoarea de 2.000 de lei brut pe lună, înregistrând o creş­tere de 16% în intervalul analizat, arată datele centralizate de ZF pe baza celei mai recente cercetări statistice publicată de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Cele mai mari salarii medii sunt în Bucureşti-Ilfov, unde valoarea salariului mediu net pe economie a fost de circa 3.000 de lei brut pe lună în 2013, urmată de regiunea Vest, unde salariul mediu este de 2.039 de lei.

„În vestul ţării o mare pondere a angajaţilor lucrează în companiile din industria compo­nen­telor auto care plătesc, de regulă, salarii la nivelul minim pe economie. De aceea, majorările salariale au fost generate, în mare parte, de creşterea automată a salariului minim realizată prin hotărâri de guvern”, a spus Florin Godean, country manager al companiei de recrutare şi închiriere de forţă de muncă temporară Adecco România, scrie Ziarul Financiar.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*