Ultimele stiri

Numărul intervenţiilor la care au fost solicitaţi pompierii timişeni a crescut, în medie, cu 5% faţă de aceeași perioadă a anului 2013

La sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,BANAT” al județului Timiș, acum două zile, a avut loc o videoconferință cu șefii principalelor structuri ale unității, pentru evaluarea activităților desfășurate în primele 6 luni ale anului 2014, informează reprezentanții I.S.U Banat.

Conform cifrelor, în prima jumătate a anului 2014 numărul intervenţiilor la care au fost solicitaţi pompierii timişeni a crescut, în medie, cu 5% faţă de aceeași perioadă a anului 2013, fiind înregistrate peste 7000 apeluri de urgenţă pe numărul unic de urgență 112.

Situaţia operativă a I.S.U. Timiş pentru perioada ianuarie – iunie 2014 însumează 6716 intervenţii (37 intervenţii/zi), din care 228 incendii, 257 intervenţii la dezastre (misiuni pirotehnice, inundaţii, accidente cu implicare produse periculoase, asigurare conducte gaz fisurate, misiuni de asigurări a măsurilor PSI şi asistenţă medicală la evenimente publice), 22 intervenţii pentru protecţia mediului, 186 incendii vegetaţie uscată şi mirişti, 6 intervenţii pentru salvări de animale, 107 alte intervenţii şi 5910 intervenţii SMURD.

În ceea ce priveşte urgenţele medicale, reprezentanții I.S.U Banat transmit că în primul semestru al anului 2014, echipajele SMURD au intervenit în cadrul a 5910 cazuri, fiind asistate 6008 persoane (5413 adulți și 595 copii). Cele mai multe cazuri au reprezentat accidente rutiere şi feroviare, urmate de intoxicații, boli cardiace, probleme neurologice – psihiatrice, dar și transporturi interclinice NEONAT.

În ceea ce priveşte tehnica de intervenţie a unităţii, în anul 2014, prin grija Consiliului Județean Timiș, a intrat în dotarea inspectoratului o autospecială de descarcerare, necesară intervențiilor în spații cu mari aglomerări de persoane.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*