Ultimele stiri

O altfel de provocare a „găleții cu apă” propusă de un medic timișorean cunoscut

pacient coma

Medicul timișorean Dorel Săndesc lansează o altfel de provocare românilor cărora le propune ca banii donați după ce și-au turnat o găleată cu apă rece în cap să fie direcționați nu către cele două asociații din Statele Unite și Anglia, ci în țara noastră.

Mai precis, pentru pacienții aflați în stare critică în secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă din spitalele românești. „Răspund cu plăcere provocării prietenului meu, Prof Tibi Bratu (dușul cu gheață și donații pentru două fundații din SUA și Anglia). Este o idee excelentă, nobilă, dar cred că și pacienții români au atâta nevoie de ajutor! Așadar vă propun să facem donații pentru pacienții cei mai gravi internați în spitalele românești, cei de la Reanimare, care se luptă literalmente între viață și moarte”, a scris Dorel Săndesc, secretar de stat în Ministerul Sănătății, pe Facebook.

Potrivit medicului timișorean, proiectul se va numi „Împreună pentru viață”, iar donațiile se pot face către Societatea Română de Anestezie-Terapie Intensivă, SRATI, organizația non-profit profesională și științifică a acestei specialități, în conturile:

•CONTUL IBAN SRATI, Lei: RO05RNCB0071011429390001

Contul SRATI in euro: RO48RNCB0071011429390003

BCR Sucursala Plevnei, București.

Dorel Săndesc a donat deja 1.000 de lei pentru această cauză, dar medicul anunță că orice sumă, oricât de mică ar fi, este binevenită. „Fondurile vor fi utilizate pentru achiziționarea de aparatură necesară salvării acestor pacienți (aparate de ventilație artificială, monitoare, injectomate, defibrilatoare, aparate de anestezie și terapie intensivă, etc.). Nu o să postez un filmuleț cu această ocazie, consider că expunerea personală e mai puțin importantă. Încurajez însă pe toți cei care vor susține cauza să posteze o fotografie. Ne dorim să realizăm un tablou, sperăm uriaș, cu chipurile tuturor celor care au contribuit la acest proiect. Consider că solidaritatea cu cei aflați în cea mai grea suferință reprezintă o formă superioară a condiției umane. Haideți să le întindem o mână salvatoare, haideți să fim :”Împreună pentru viață”, explică Dorel Săndesc.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*