Ultimele stiri

O asociație vrea să deschidă primul atelier protejat pentru bolnavii de cancer din Timișoara. Cum vor s-o ajute elevii de la Colegiul Național Bănățean

Asociația Împotriva Cancerului din Timișoara vrea să deschidă primul atelier protejat în care să lucreze bolnavi diagnosticați cu cancer. În acest centru, trei persoane care suferă de această maladie ar urma să confecționeze haine, fiind plătite pentru munca depusă, urmând ca piesele vestimentare produse să poată fi comandate online de pe un site.

Pentru a face rost de cei 15.000 de euro necesari creării atelierului protejat, reprezentanții asociației au înscris proiectul “Confecționăm șanse” în competiția de idei “Țara lui Andrei”, iar timișorenii care vor să îi ajute pentru a-și îndeplini visul pot să contribuie cu un vot.

“Vrem să creăm un atelier protejat pentru persoanele diagnosticate cu cancer, care ar putea, astfel să se întoarcă la muncă. Având în vedere mentalitatea și momentul în care se află România este firesc să existe rezerve din partea angajatorilor. Nu există locuri de muncă suficiente nici pentru persoanele care nu au o astfel de problemă”, a precizat, ieri, Ileana Truică, psiholog în cadrul Asociației Împotriva Cancerului.

Tot ieri, Ileana Truică, alături de două beneficiare ale asociației, diagnosticate cu cancer, le-au povestit elevilor de la Colegiul Național Bănățean despre această boală și cum pot să se implice în crearea acestui atelier, dacă își vor face timp să dea un vot proiectului în competiția “Țara lui Andrei”.

“Cred că elevii trebuie să conștientizeze faptul că pe lângă a învăța bine la școală este important și să se implice în activități comunitare și de voluntariat. De foarte multe ori, confundăm performanța școlară prin notele în catalog. Încercăm să le explicăm elevilor că trebuie să se implice în mult mai multe lucruri pentru a fi niște elevi de nota zece”, a precizat Sorin Ionescu, directorul Colegiului Național Bănățean.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*