Ultimele stiri

O baltă insalubră din zona Dâmbovița va fi transformată în parc

Un nou parc, cu loc de joacă pentru cei mici și teren de sport, va fi amenajat în zona Dâmbovița. Acesta se va construi pe balta insalubră de pe strada Lacului, din zona Ana Ipătescu. Proiectul este susținut de ambii viceprimari și implică desigur și Direcția de Mediu, aflată în subordinea Primăriei.

Așa cum anunța viceprimarul primarul Dan Diaconu, lucrările în zonă au început încă de luna trecută. Atunci s-a început cu umplerea bălții respective. Celălalt viceprimar, Traian Stoia a anunțat vineri că deși proiectul era în atenția Primăriei de ceva vreme, acesta s-a cam poticnit. În momentul de față s-a găsit sprijin privat, iar din cele anunțate de edil, forcarul de infecție din zona Dâmbivița va deveni curând un parc modern cu teren de sport și loc de joacă pentru copii.

„Avem un loc insalubru, o baltă între străzile Paul Constantinescu şi Lacului. Direcţia de Mediu a început un fel de asanare, dar lucrurile astea n-au avansat foarte repede şi astfel s-a ajuns ca după un an de încercări rezultatele să fie modeste. În colaborare cu Direcţia de Mediu şi cu colegul meu Dan Diaconu am luat decizia să sprijinim asanarea acestui spaţiu insalubru, a acestui focar de infecţie, fără ca primăria să dea niciun ban (…) Asta am rezolvat noi printr-o discuţie cu o firmă care sponsorizează asanarea. Va fi asanată această baltă şi pe locul ei va apărea un parc cu spaţii de joacă pentru copii, cu teren de sport, va deveni o zonă de recreeere pentru cei care locuiesc în apropiere”, a declarat Stoia.

Stoia susține că în maximum o lună zona va fi finisată, iar lucrările pentru demarearea parcului vor putea fi demarate.

Momentan nu există bani de la Primărie pentru acest proiect, dar oficialii spun că vor fi prevăzuţi la următoarea rectificare de buget.

2 Commentarii pe O baltă insalubră din zona Dâmbovița va fi transformată în parc

  1. este bine ca se amenajeaza un parc in aceasta zona,dar as dorii ca cei care proiecteaza acest parc sa tina cont de locuintele existente in vecinatate si sa amplaseze terenul de sport si spatiul de joaca pentru copii cit mai departe de acestea pentru a asigura si linistea celor care locuiesc acolo.

  2. Suntem in ianuarie 2016 mai credeti povestile primarului? Locul arata exact identic, iar primatul isi manifesta problemele psihice tot mai des.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*