Ultimele stiri

O companie americană mută o parte din producție din China în Timișoara

turbine eoliene

Compania American Superconductor va deschide o fabrică în Timişoara, unde va muta o parte a producţiei de componente pentru turbine eoliene de la operaţiunile pe care le are în China, parte a unui plan mai amplu de restructurare şi reducere de costuri.

Planul prevede „transferul capacităţii de producţie de sisteme electronice de control pentru clienţii din afara Chinei de la fabrica companiei din Suzhou, China, la o nouă facilitate de producţie în Timişoara, România”, se arată într-un document transmis de American Superconductor bursei americane.

Fabrica din România ar trebui să devină operaţională pe parcursul anului fiscal 2014, care începe în aprilie.

În timp ce facilităţile de producţie din China vor continua să deservească piaţa chineză, numărul de angajaţi va fi redus ca urmare deschiderii noului centru de producţie în România.

American Superconductor intenţionează să închidă o fabrică din statul Wisconsin şi să mute producţia în Massachusetts, unde are deja operaţiuni, inclusiv sediul companiei.

Ca urmare a acestor măsuri, American Superconductor se aşteaptă să înregistreze economii de costuri de 3 milioane de dolari anual, începând din trimestrul al patrulea al următorului an fiscal, scrie Mediafax.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*