Ultimele stiri

O comună din Timiș are o arenă multifuncțională la standarde europene. Cum va fi promovat turismul din zona Ghilad

ghilad

Comuna Ghilad din județul Timiș are o arenă multifuncțională modernă sub forma unui balon de tip tensiostatic de peste 1.000 de metri pătrați. Asta după ce a câștigat un proiect finanțat cu bani de la Uniunea Europeană. De asemenea, în cadrul aceluiași proiect, a fost modernizat terenul de sport în aer liber Grebenaț și s-a încercat promovarea turismului transfrontalier în Ghilad și Bela Crkva.

În acest sens, au fost organizate două itinerarii turistice, câte unul în fiecare ţară, cu observarea practică a obiectivelor din zonele de interes turistic prezentate în cadrul unor seminarii. Totodată, a fost lansat și un eveniment turistic cultural, de competiţii sportive şi gastronomic, de târg, artizanat şi produse autohtone, “Turismul în Banat” în Ghilad.

Proiectul cu finanțare europeană „Începutul dezvoltării turismului în zona transfrontalieră Bela Crkva și Ghilad” a fost finalizat în această săptămână.  Proiectul a vizat cooperarea bi-laterală, româno-sârbă, în domeniul promovării turismului cultural, contribuind la dezvoltarea locală a celor două comunităţi prin îmbunătătirea infrastructurii turistice locale.

Valoarea totală a proiectului a fost de 522.000 euro, din care 457.000 euro au revenit liderului de proiect, comuna Ghilad. Durata proiectului a fost de 24 luni, iar implementarea s-a făcut simultan în Ghilad şi Bela Crkva.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*