Ultimele stiri

O copilă de 13 ani a ajuns la spital în Timişoara după ce a înghiţit mai multe pastile, din cauză că s-a certat cu mama ei

medicamente

O fată de 13 ani a ajuns la spital după ce a înghiţit mai multe tablete de somnifere, în urma unei certe cu mama sa, care nu o lăsase să petreacă la un club, adolescenta fiind în prezent în stare bună, transmite Mediafax.

Şeful Clinicii de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Timişoara, medicul Ovidiu Bedreag, a declarat, vineri, pentru sursa citată, că în cursul zilei de joi o fată de 13 ani din Arad a fost adusă la Timişoara, mai întâi la Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu”, apoi a fost transferată la Spitalul Judeţean, după ce a înghiţit mai multe pastile dintr-un sedativ.

Potrivit sursei citate, fata s-ar fi certat cu mama ei, care nu a lăsat-o să petreacă într-un club din Arad, alături de mai mulţi prieteni, iar adolescenta, cel mai probabil din teribilism, a înghiţit pastilele. „Acum fata este în stare bună. A fost dializată, deoarece medicamentul se metabolizează greu de organism. I s-a făcut o dializă renală”, a declarat medicul Ovidiu Bedreag.

El a explicat că medicamentul i-ar fi putut fi fatal tinerei dacă nu primea ajutorul medicilor. „Din cauza acestui medicament intri în somn profund, cordul bate încet, apoi intri în stop cardio-respirator. Ajungând la spital, viaţa poate fi salvată. Aşa s-a întâmplat în cazul acestei fete, care nu cred că a vrut să se sinucidă, cred că a fost mai degrabă un act de teribilism. Trebuie asigurat suport respirator şi hemodinamic, până când cantitatea de drog din sânge scade”, a precizat medicul Ovidiu Bedreag. Fata va rămâne internată în spital la Timişoara timp de câteva zile.

Sursa: gândul.info

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*