Ultimele stiri

O lună de la tragedia aviatică din Ucraina

Ceremonii impresionante au avut loc în Olanda, la o lună de când separatiştii pro-ruşi au doborât în Ucraina un avion cu aproape 300 de oameni la bord. Vinovaţii nu au fost găsiţi, la fel şi 80 de trupuri ale victimelor. Printre cei care au pierit se numără şi un student român, care învăţa la Facultatea de Medicină de la Cluj-Napoca.

Clopotele au bătut în amintirea celor 298 de oameni care au murit în urmă cu o lună. Mii de olandezi au participat la un marş al tăcerii şi au lansat baloane albe în memoria victimelor. Cele mai multe, cu cetăţenie olandeză. În avionul Malaysia Airlines erau aproape 100 de specialişti în domeniul SIDA, familii care plecau în vacanţă, restauratori celebri, un senator şi chiar un cuplu de florari.

La o lună de la doborârea cursei MH17 Amsterdam – Kuala Lumpur, ancheta bate pasul pe loc. Investigatorii olandezi şi australieni şi-au suspendat căutările în Ucraina, la locul prăbuşirii, din cauza luptelor intense dintre armată şi rebeli. Autorităţile olandeze, care conduc investigaţiile, spun că un raport preliminar cu privire la cauzele prăbuşirii va fi gata peste câteva săptămâni, informează Digi24.ro.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*