Ultimele stiri

O mână de români și maghiari s-au îmbrățișat în centrul Timișoarei

Câțiva timișoreni români și maghiari s-au decis să-ți dea întâlnire în centrul orașului ca să se…îmbrățișeze. Totul pentru a demonstra că în luna martie, când au loc diverse marșuri organizate de naționaliștii maghiari, Timișoara poate da un exemplu de normalitate.

„Mi se pare o acțiune foarte tare. În Timișoara o astfel de acțiune este binevenită și cred că nu avem nicio problemă cu nicio naționalitate, sincer. Nu-l cunosc pe Edwin, nu l-am văzut în viața mea, l-am văzut îmbrăcat așa și am zis să nu-l las singur”, a povestit Ildiko, care s-a decis să-l îmbrățișeze pe Edwin-Sebastina Marc, inițiatorul ineditei acțiuni „Îmbrățișează un maghiar!”.

„Se apropie luna martie. Cunoaștem cu toții ce se întâmplă: maghiarii ies la miting, bineînțeles că se întâmplă cumva, undeva să se găsească un naționalist maghiar să spună ceva ne-la locul lui, se nasc conflicte, discuții și breiching-niuz-uri pe la televiziuni, apoi urmează contra-marșurile naționaliștilor români, care la rândul lor generează resentimente în rândul comunității maghiare, continuând acest caroussel al urii. De douăzeci de ani România se dă în spectacol pe această temă, în loc să se promoveze munca în echipă și armonia interetnică. De 10 Martie, vrem să dăm un exemplu de normalitate. Rugăm cât mai mulți Români să îșî facă poze îmbrățișând Maghiari, și vice-versa. Se poate și altfel. Împreună”, a scris Edwin-Sebastian Marc pe pagina de Facebook a evenimentului, unde sute de români din întreaga țară au postat fotografii îmbrățișând un maghiar.

 

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*