Ultimele stiri

O masterandă din Timișoara a descoperit metoda prin care persoanele grase pot să slăbească ușor

set to mimic

Sorina Răsteanu, masteranda din Timișoara care a concurat alături de peste 1.700 de proiecte în concursul internațional Electrolux Design Lab, s-a calificat în ultima etapă. Este pentru prima dată când un proiect românesc ajunge atât de departe în această competiție.

Proiectul Sorinei Răsteanu a fost unul dintre cele mai votate proiecte în primele două etape ale concursului. Masterandă la Universitatea de Vest din Timișoara, Sorina a propus un sistem inteligent ce ar putea reproduce gusturile și mirosurile alimentelor la nivel senzorial. Acesta permite consumatorului să perceapă gustul pe care și-l dorește și cu care este familiarizat, chiar dacă, de fapt, consumă alimente cu un gust diferit.

Alături de proiectul Sorinei, alți cinci studenți talentați de la facultăți de design din diverse țări au impresionat juriul cu ideile lor inovatoare: un cuier care curăță prosoape, un purificator de aer care seamănă cu o floare de nufăr, un purificator de aer în formă de pâlnie care poate zbura, cumpărături virtuale inspirate din natură și un aparat electrocasnic care transformă sticlele de plastic în haine.

Premiul I va fi acordat studentului care va impresiona juriul prin propunerea unui proiect de design inovator pentru viitor. Acest student va primi 5.000 de euro și un internship plătit, de șase luni, la centrul internațional de design Electrolux; premiul al doilea este de 3.000 de euro și premiul al treilea de 2.000 de euro. Cel mai votat concept din semifinale va fi desemnat câștigătorul premiului “People’s Choice” și va primi un premiu de 1.000 de euro. Câștigătorii vor fi anunțați în cadrul evenimentului final din Paris.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*