Ultimele stiri

O nouă autostradă în România. Vezi când se face!

autostrada

Dan Şova a anunţat pe blogul personal că lucrările la autostrada Sibiu-Piteşti vor începe în doi ani. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a declanşat procedurile pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru autostradă.

“(…) Sibiu-Piteşti se face. Nu este în concurenţă în niciun caz cu tronsonul Sibiu-Braşov pentru bunul şi simplul motiv că Sibiu-Piteşti este finanţat din fonduri de coeziune şi Sibiu-Braşov este finanţat din fonduri de dezvoltare regională. Au surse de finanţare diferite, nu se află în competiţie”, arată Şova, actualmente ministru delegat pentru proiecte de infrastructură. El a precizat că luni , CNADNR a demarat procedurile de selecţie a unui consultant care să facă studiul de fezabilitate al acestei autostrăzi, pentru această licitaţie existând o sumă de 28 de milioane de euro pusă la dispoziţie de Comisia Europeană pentru exerciţiul financiar 2007-2013.

Procesul de selectare a consultantului pentru studiul de fezabilitate va dura 6 luni, urmând alte 12 luni de realizare a acestuia, iar ulterior se va începe licitaţia pentru atribuirea de lucrări, care va dura 6 luni. “În cel mai bun caz, în 24 de luni se pot începe lucrările pe Sibiu-Piteşti”, afirmă Şova.

Declaraţiile sale vin în contextul în care astăzi a avut loc un protest de amploare la Mioveni, la care au participat circa 11.000 de persoane, membri de sindicat de la Automobile Dacia, dar şi familii ale acestora, care au cerut printre altele şi construirea autostrăzii Sibiu-Piteşti.

În urmă cu doar trei luni, guvernul prezenta o hartă cu priorităţile de autostrăzi pentru anii următori, în care arăta că autostrada Sibiu-Piteşti nu mai este o prioritate pe termen scurt, urmând a fi finalizată abia în 2023.  În schimb, guvernul îşi planificase să finalizeze până în 2018 o autostradă care să traverseze de la vest la est România, între Nădlac şi Constanţa, dar care nu va ajunge şi pe ruta Sibiu-Piteşti, aşa cum era stabilit iniţial, ci pe ruta Sibiu-Braşov-Ploieşti, arată ziarul Financiar.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*