Ultimele stiri

O nouă ediție a Festivalului Vânătorilor, la Timișoara

festival vanatoresc

Orașul de pe Bega găzduiește cea de-a V-a ediție a Festivalului Vânătorilor, cea mai importantă manifestare cinegetică din vestul țării. Locul de desfășurare a evenimentului este în generoasa locație a Poligonului  Diana de la Pădurea Verde.

Festivalul vizează cultivarea și întărirea legăturilor de colaborare între asociațiile naționale ale vânătorilor, și nu numai. Nu vor lipsi de la eveniment vânători care au obținut premii importante, dar și o doamnă a vânătorii din Clubul Timișoara, Nori Micu.

Momentele de activități practice importante ale festivalului sunt concursuri antrenante de tir vânătoresc, tir cu aer comprimat pentru copii între șase și zece ani, cel mai frumos stand prezentat de grupele de vânătoare și asociații participante, cel mai frumos trofeu de vânătoare la speciile caracteristice zonei județului Timiș, precum și tradiționalul concurs de gătit la ceaune a produselor de vânătoare și pescuit.

Programul zilei de duminică debutează la ora 9.00 cu un start la concursul de chinologie – proba de lucru a câinilor de arret din grupa a VII – a.
La ora 9.30 începe concursul ceaunelor, o competiție care va antrena peste 40 de specialiști în arta culinară vânătorească, fiecare cu ceaunul și rețeta lui. La ora 10.30 este programată deschiderea festivă, iar între orele 11.00 – 16.00 participanții vor fi acompaniați de artiști de marcă ai folclorului românesc. Premierea câștigătorilor la probele din concurs va fi realizată la scena principală între orele 13.00 – 15.00.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*