Ultimele stiri

O nouă încercare de a-i determina pe romii din Franţa să se întoarcă în Timiş. De ce facilităţi pot beneficia

tigani

O nouă încercare a autorităţilor franceze în parteneriat cu cele din judeţul Timiş de a-i determina pe romii din Franţa să se întoarcă definitiv în România. Astăzi a fost semnat, pentru a doua oară, un nou acord între Oficiul Francez pentru Imigraţie şi Integrare, Instituția Prefectului Timiş şi Consiliul Judeţean Timiş destinat implementării programului experimental franco-român de reinserţie a familiilor cetăţenilor români aparţinând minorităţii romilor.

Prin intermediul acestui acord, rromii din judeţul Timiş care locuiesc în Franţa vor beneficia de o serie de facilităţi dacă se vor întoarce definitiv în România. „Pentru a-i determina pe cetăţenii de etnie romă să se reintegreze în ţara lor putem ajuta în ceea ce priveşte instalarea lor, susţinând cheltuieli care ţin de şcolarizarea copiilor sau cheltuieli de locuinţă. Putem să acoperim o parte din salariul lor, să susţinem întreprinderile care doresc să-i angajeze şi putem să-i ajutăm să creeze un mic proiect, o microîntreprindere, ceea ce am făcut şi până acum”, a declarat Hossein Mokry, directorul delegaţiei Oficiului Francez în România.

Hossein Mokry crede că cetăţenii de etnie romă ar prefera să rămână în România decât să se întoarcă înapoi în Franţa, însă au nevoie să fie ajutaţi cu adevărat să se reintegreze în societate.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*