Ultimele stiri

O nouă misiune pentru ISU Banat! Pompierii vor transporta apă potabilă în Serbia

pompieri autocisterna

Pompierii timișeni au pornit într-o nouă misiune de acordare de asistență vecinilor din Voivodina. De această dată este vorba despre punerea la dispoziție a unei autocisterne cu capacitatea de 6.000 l, pentru transportul de apă potabilă în localitățile grav afectate de inundații. Timp de șapte zile, pompierii timișeni vor alimenta autocisterna cu apă potabilă și o vor transporta în zonele cu probleme.

Un echipaj ISU Timiș, format din trei subofițeri a pornit în cursul zilei de azi spre Novi Sad, provincia Voivodina. Acesta a plecat cu o autocisternă din cadrul Consiliului Județean Timiș – Centrul regional și transfrontalier pentru prevenirea și intervenția în caz de inundații.

Misiunea pompierilor este de a pune la dispoziția autorităților locale sârbe un mijloc de transport de capacitate mare, complet igienizat, pentru transportul apei potabile în zonele în care rețeaua de apă este afectată sau impracticabilă. Durata misiunii este de 7 zile, timp în care echipajul ISU Timiș va alimenta autocisterna cu apă potabilă și o va transporta în localitățile cu probleme.

Misiunea se desfășoară cu implicarea Instituției Prefectului Județului Timiș, ca urmare a solicitării Guvernului Provinciei Autonome din Republica Serbia, grav afectată de inundații. Aceasta este cea de a doua misiune de asistentă internațională pe care pompierii ISU Timiș o desfășoară în Serbia. În cursul zilei de ieri, un convoi format din 3 autocamioane încărcate cu utilaje de intervenție la inundații, bărci pneumatice, sisteme de iluminat și echipamente de cazarmare au plecat în Republica Serbia, pentru o misiune de 7 zile.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*