Ultimele stiri

O nouă stea pe Aleea Muzicienilor din Timișoara

stea joseph joachim

Joseph Joachim, violonist, dirijor și compozitor, este noua personalitate care, începând din această seară, are o stea de marmură pe Aleea Muzicienilor din fața Filarmonicii Banatul.

Programul inaugural a inclus recitalul unui cvartet de coarde, iar apoi a luat cuvântul George Cocian, actualul președinte al Asociației Pro Philharmonia și directorul Elba, care a sponsorizat montarea celei de-a șasea stea de pe Aleea Muzicienilor, care se alătură lui Enescu, Bartok, Liszt, Strauss Jr şi Brahms.

„Cred că această alee va deveni un punct turistic important al Timișoarei. Asociația Pro Philharmonia a făcut multe pentru viața socială și culturală a acestui oraș și va face și în continuare”, a spus George Cocian. Acesta a dezvăluit și numele viitorului președinte al asociației, europarlamentarul Maria Grapini, care va prelua mandatul anul viitor. Maria Grapini a ținut să precizeze că următorul artist care va avea o stea pe Aleea Muzicienilor din Timișoara va fi Sabin Drăgoi.

Aleea Muzicienilor este cel mai vechi proiect al Asociației Pro Philharmonia, demarat în 2008. Fiecare președinte sponsorizează montarea a două plăci dedicate personalităților muzicale ce au concertat în capitala Banatului.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*