Ultimele stiri

O nouă taxă intră în vigoare

fisc

Noul Cod Fiscal. Din 2016, va fi eliminată deducerea contribuţiei de asigurări de sănătate (CASS) de la calculul impozitului pe venit, transmite Mediafax.

Noul Cod Fiscal. Proiectul prevede introducerea plafonului maxim de 5 salarii medii brute pentru baza lunară de calcul a CAS şi CASS de la 1 ianuarie 2016, eliminarea deducerii CASS de la calculul impozitului pe venit de la 1 ianuarie 2016 şi introducerea obligaţiei de plată a CAS şi CASS pentru toate persoanele fizice care realizează venituri.

Noul Cod Fiscal. Este avută în vedere şi majorarea sumei neimpozabile lunare la stabilirea impozitului pe venitul din pensii, începând cu 1 ianuarie 2016.

Noul Cod Fiscal. Ulterior, din ianuarie 2017, este prevăzută reducerea contributiei de asigurări sociale la angajat, de la 10,5% la 7,5%, şi la angajator, de la 15,8% la 13,5%.

Noul Cod Fiscal. Măsurile vor diminua încasările la buget cu 5,2 miliarde lei în 2016, dar vor antrena şi venituri suplimentare de 2,7 miliarde lei din TVA, contribuţii sociale, impozit pe salarii, urmare a unei creşteri anticipate a locurilor de muncă, impactul bugetar net fiind de 2,5 miliarde lei.

 

Sursa: Realitatea.net

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*