Ultimele stiri

O piaţă de legume, fructe şi flori, la fel ca cea din Barcelona, va fi realizată lângă Timişoara. Ce produse vor putea fi cumpărate

piata barcelona

Raiul fructelor, al legumelor şi al florilor, la fel ca în celebra piaţă La Boqueria din Barcelona, se va găsi la o aruncătură de băţ de Timişoara. Consiliul Judeţean Timiş şi-a propus să realizeze un proiect măreţ, cea mai mare piaţă agroalimentară din vestul ţării, în localitatea timişeană Covaci. Astfel reprezentanţii CJ Timiş sunt dispuşi să pună la dispoziţia investitorilor privaţi interesaţi un teren de 63 de hectare, plus utilităţile.

CJ Timiş nu ştiu cât va costa realizarea unei astfel de pieţe, tocmai de aceea, o echipă din cadrul instituţiei va merge în Barcelona pentru a admira parcul agroalimentat de acolo.

„Parcela de care am vorbit corespunde ideal, este conectată foarte bine la infrastructura mare, linia de centură, autostradă, aeroport, zona de cale ferată. Poligonul agroalimentar reprezintă, de fapt, un centru de preluare, de desfacere a produselor agroalimentare, eliminând perisabilitatea rapidă şi distanţa mare între producători şi consumatori. Poligonul agroalimentar este un proiect de anvergură, vor fi create peste 15.000 de locuri de muncă într-un sector economic sustenabil, iar 400 de companii preconizăm că-şi vor desfăşura activitatea aici”, au explicat reprezentanţii ADETIM.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*