Ultimele stiri

O șansă în plus la viață pentru bebelușii născuți prea devreme la Timișoara, din partea Organizației “Salvați Copiii”

organizatia salvati copiii

Un incubator performant în valoare de 45.000 de lei și un monitor și două pulsoximetre în valoare de 22.000 de lei, echipamente vitale pentru nou-născuți, au fost donate, în această lună, de către Organizația “Salvați Copiii” Spitalului de Copii “Louis Țurcanu”, respectiv Maternității “Bega” din Timișoara.

Cu ajutorul acestor donații, micuții care se nasc prea devreme, cu greutate mică sau bolnavi, vor primi o șansă în plus la viață. Problema copiilor care nu supraviețuiesc după naștere reprezintă una majoră în țara noastră. Potrivit statisticilor, în județul Timiș, rata mortalității infantile este de 9,3 la mie, mai mare decât media națională de nouă la mie.

În secția de nou-născuți prematuri a Spitalului de Copii “Louis Țurcanu”, în anul 2013 au fost tratați 850 de copii, din care 60 % au primit o șansă la viață cu ajutorul incubatoarelor. La Maternitatea “Bega” au avut loc anul trecut aproape 2.200 de nașteri, din care 12 % premature.

“În România mor de două ori mai mulți copii în primele luni de viață, față de media europeană. Una dintre cauzele majore ale deceselor infantile este prematuritatea. Organizația “’Salvați Copiii” își propune schimbarea cifrelor dureroase. La fiecare cinci ore, un copil mai mic de un an moare. O treime dintre aceste decese pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe suport pentru mame și copii și dotarea maternităților și secțiilor de nou-născuți cu echipamente medicale performante”, a spus Gabriela Alexandrescu, președintele Organizației “Salvați Copiii” România.

Oamenii cu suflet mare care doresc să susțină programul de reducere a mortalității infantile o pot face donând în continuare 2 % din impozitul pe venit către maternități, secții de nou-născuți și suport parental, prin Organizația “Salvați Copiii”.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*