Ultimele stiri

O serie de documente făcute publice de Robert Turcescu arată cum a arendat Dan Voiculescu Academia Română

Mai multe documente publicate de jurnalistul Robert Turcescu pe blogul său arată cum a arendat imperiul financiar al lui Dan Voiculescu mii de hectare de pământ aparţinând Academiei Române.

Robert Turcescu a făcut publică o Convenţie de Cooperare încheiată între Academia Română şi Grupul Industrial Voiculescu şi Compania, prin care firma afaceristului era împuternicită să se ocupe de retrocedarea a peste 3.000 de hectare de teren care au aparţinut instituţiei de stat. Robert Turcescu a precizat că de retrocedări se ocupă o altă instituţie de stat, aşa că, nimeni nu înţelege de ce era nevoie de interpunerea unei firme private.

Compania lui Dan Voiculescu a dat asigurări, prin aceeaşi convenţie, că se va ocupa şi ca Agenţia Domeniilor Statului să comaseze suprafeţele pe care Academia le revendica, astfel încât acestea să facă parte din acelaşi lot, scrie realitatea.net.

Potrivit aceleași surse, GRIVCO s-a ales cu peste 3.000 de hectare de teren agricol. Contractul de arendă este valabil timp de 20 de ani, cu posibilitatea de prelungire pentru alţi 20. În cazul în care Academia va dori vreodată să vândă terenul, compania lui Dan Voiculescu are prioritate la cumpărare.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*