Ultimele stiri

O femeie cu două tumori imense la gât va fi supusă unei intervenții chirurgicale complexe, la Timișoara

sala de operatie

Caz rar și dificil, operat în Clinica de Chirurgie Vasculară din Timișoara în colaborare cu Clinica de Chirurgie Vasculară din Belgrad. O femeie de 54 de ani cu o boală rară va fi supusă, sâmbătă, 22 martie, unei intervenții chirurgicale de mare complexitate.

Pacienta a fost diagnosticată cu tumoră glomică bilaterală, mai exact cu două tumori localizate la nivelul gâtului, bilateral, de mari dimensiuni și extrem de bine vascularizate, aflate în imediata vecinătate a esofagului și a unor vase de sânge și nervi de importanță vitală.

Operația va fi realizată de către o echipă formată din prof. Mihai Ionac, dr. Georgel Taranu și dr. Claudiu Neamtu (anestezist), în colaborare cu prof. Lazăr Davidovic, șeful Clinicii de Chirurgie Vasculară și Endovasculară din cadrul Serbian Clinical Centar Belgrad.

Prezența oaspetelui din Serbia marchează începutul unei colaborări cu o clinică cu tradiție și cu o mare experiență în domeniul afecțiunilor cardiovasculare, experiență recunoscută și pe plan internațional.

Realizarea operației, dificilă, împreună cu specialiștii din țara vecină constituie un model de colaborare regională transfrontalieră, cu efect direct în ceea ce privește creșterea calității serviciilor medicale oferite de către Clinica de Chirurgie Vasculară pacienților cu afecțiuni complexe.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*