Ultimele stiri

O timișoreancă creativă reprezintă România la un important concurs de invenții. Ce a realizat

yo yo air

Cei 35 de semifinaliști ai competiției internaționale Design Lab 2015, dedicată ideilor inovatoare, au fost alese. Printre semifinaliști se numără și o tânără din Timișoara, care a realizat un purificator de aer inedit.

În acest an, tema competiției este „Healthy Happy Kids”, iar juriul caută să vadă idei inovatoare pentru produse, accesorii, consumabile și servicii în trei zone de interes: gătit, îngrijirea textilelor și purificarea aerului.

Proiectul Adelinei Tripon, studentă la Universitatea de Vest din Timișoara, se numește YoYoAir. Acesta este un purificator de aer alimentat cu energie solară, ce poate fi folosit atât precum o jucărie YoYo, timp în care se încarcă, dar și drept purificator de aer capabil să identifice zonele cu mirosuri neplăcute și să le elimine.

În funcție de dezvoltarea conceptelor pentru etapa următoare, șase finaliști vor fi aleși de către experții Electrolux. Electrolux Design Lab își propune să stimuleze și să implice la nivel global studenții la design printr-o invitație la a prezenta ideile lor pentru viitorul mediilor casnice.

Premiul 1 al competiției constă în 10.000 de euro și un stagiu de practică de șase luni, plătit, la un centru de design Electrolux. Premiul al doilea are o valoare de 6.000 de euro, iar cel de-al treilea de 4.000 de euro. De asemenea, va fi acordat și premiul People’s Choice, în valoare de 2.000 de euro. Acesta va fi oferit proiectului care a primit cele mai multe voturi online.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*