Ultimele stiri

O veste bună și una proastă în ceea ce privește lucrările la Michelangelo! Când va fi gata subpasajul

Nicolae Robu

Primarul Nicolae Robu vine cu vești bune în ceea ce privește lucrările de la subpasajul Michelangelo. Joi stărpungerea pasajului a fost finalizată, ceea ce înseamnă că deja se vede luminița de la capătul tunelului. Totuși, mai e mult și bine până se va circula atât prin subpasaj, cât și pe deasupra acestia. Termenul este estimat pe luna noiembrie, dar nici asta nu este sigur, primarul spunând că nu-și poate lua un angajament ferm.

Lucrările la Michelangelo au avansat, iar acest lucru nu poate decât să îl bucure pe primarul Nicolae Robu, care anunță că pasajul a fost dizlocat complet, fiind scoși aproximativ 10.000 m3 de pământ.

“Ziua de ieri, 28 august, a fost una deosebită pentru mine, în primul rând pentru că s-a realizat străpungerea, s-au finalizat săpăturile conexe tunelului, acesta are 115 metri lungime, 14 metri lăţime, 6 metri adâncime. A fost dislocat tot pământul din acest volum imens. Lungimea totală a pasajului este de 445 de metri, 188 înspre UVT, 115 metri lungime a tunelului, 152 metri înspre BRD. Pereţii verticali sunt cu adâncimea cu 17,5 metri, vizibili sunt doar pe 6 metri, ei conferă stabilitatea cerută. Mă bucur enorm că am reuşită să ajungem în acest stadiu, acum suntem pe linie dreaptă”, a explicat primarul Nicolae Robu.

Totuși, lucrurile nu stau chiar atât de roz. Se pare că abia în minimum o lună se va putea circula la capacitate ridicată pe deasupra pasajului, înspre strada Pestalozzi și către Universitatea de Vest.

“Se lucrează la cele două bretele, pe Coposu și către UVT. Stadiul cel mai avansat îl are breteaua de legătură de la Bulevardul Coposu înspre Michelangelo și probabil că luni se va turna betonul. Următoarea care va ajunge la betonare este Aleea Ripensia-Bulevardul Coposu. A treia va fi cea care va lega Bd-ul Pârvan de strada Cluj, peste două săptămâni. După ce se toarnă betonul, va trebui lăsat să se consolideze betonul 2 săptămâni, iar apoi se trece la asfaltare”, spune primarul Nicolae Robu.

Cât despre utilizarea intersecției Michelangelo la capacitate maximă, nici nu se poate vorbi concret. Chiar dacă termenul inițial de finalizare era pentru sfârșitul lunii septembrie, iată că acum s-a amânat pe sfârșitul lunii noiembrie, sau chiar mai târziu.

“Cel mai probabil în noiembrie vom reuși să circulăm prin subpasaj. Este o estimare, nu un angajament ferm”, a mai spus primarul Nicolae Robu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*