Ultimele stiri

Oameni cu care ne mândrim! Doi elevi din județul Timiș, medaliați la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale

andrei heidelbacher
Lotul de informatică al României a obţinut patru medalii, două medalii de aur, o medalie de argint şi o medalie de bronz, la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale (CEOI), desfăşurată în perioada 18-23 iunie, la Jena (Germania).
Printre premianți se numără și doi elevi din județul Timiș. Este vorba despre Andrei Heidelbacher, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național „C. D. Loga” din Timișoara, care a cucerit medalia de aur, și Radu Szasz, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „C. Brediceanu” din Lugoj, care a intrat în posesia medaliei de bronz.
La a XXI-a ediţie a CEOI au participat 38 de concurenţi din 10 ţări. Conform regulamentului, fiecare stat poate înscrie o echipă formată din maximum patru elevi a căror vârstă nu depăşeşte 19 ani la data concursului. Prima ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (CEOI) s-a desfăşurat în România, în 1994, la Cluj-Napoca, la iniţiativa ţării noastre.
Elevii români revin în ţară marţi, 24 iunie, ora 23.40 (ora aterizării), pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”, transmit reprezentanții Ministerului Educației Naționale.
Andrei Heidelbacher va reprezenta România și la Olimpiada Internațională de Informatică, ce va avea loc în Taiwan. Anul trecut, elevul timișorean a obținut medalia de aur la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale și medalia de argint la Olimpiada de Informatică din Australia.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*