Ultimele stiri

Oamenii legii, la datorie de Crăciun. Pentru ce au dat amenzi

rutiera

Peste 300 de poliţişti au acţionat pe raza judeţului Timiş în primele zile de Crăciun, pentru ca sărbătoarea să fie petrecută în linişte. Urmare a măsurilor dispuse, au fost aplicate aproape 100 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 32.000 de lei.

Astfel, poliţişti de la ordine publică, de la structurile de poliţie rutieră, dar şi  de la transporturi, arme, investigaţii criminale sau investigarea fraudelor, s-au aflat în stradă, acţionând pentru păstrarea ordinii şi siguranţei publice, apărarea patrimoniului public şi privat, siguranţa rutieră şi a transporturilor feroviare, pentru ca toţi românii să se bucure în linişte de Sărbătoarea Crăciunului.

Ca urmare a măsurilor întreprinse, poliţiştii timişeni au constatat 2 fapte de natură penală şi au aplicat 98 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 32.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor legale privind ordinea şi liniştea publică, abateri de natură silvică şi  încălcarea normele rutiere, 47 dintre acestea fiind pentru depăşirea limitelor legale de viteză.  Totodata, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării 8 permise de conducere şi au retras 1 certificat de înmatriculare.

Măsurile adoptate de Poliţia Română şi efortul poliţiştilor şi-au atins scopul – în ziua de Crăciun, nu s-au înregistrat evenimente deosebite sau cu impact în planul ordinii şi siguranţei publice, iar cetăţenii s-au bucurat în linişte de Sărbătoarea Naşterii Domnului.

Poliţiştii vor fi în continuare la datorie, pregătiţi să intervină atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale şi să acţioneze pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente ce pot afecta liniştea cetăţenilor.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*