Ultimele stiri

Oamenii legii, la datorie în minivacanța de Revelion

politia

Peste 1500 de poliţişti vor acţiona în perioada următoare, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru a interveni atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Astfel, din totalul poliţiştilor angrenaţi,  peste 800 sunt de la ordine publică, 250 de la rutieră, iar restul de la alte structuri, respectiv: poliţia transporturi, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.

În noaptea dintre ani, efectivele au fost suplimentate, poliţiştii acţionând cu 132 de mijloace auto şi 10 patrule pedestre, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale. Cu prilejul Revelionului, sunt preconizate a se desfăşura manifestări publice de amploare (concerte, spectacole de datini şi obiceiuri de iarnă, focuri de artificii), pe raza judeţului Timiş, la care sunt preconizate să participe mii de persoane. Astfel, poliţiştii vor asigura ordinea şi liniştea publică în locurile în care se vor organiza manifestările specifice sărbătorilor de iarnă în vederea evitării oricăror evenimente nedorite. Măsurile dispuse în această perioadă au în vedere prevenirea şi combaterea faptelor care aduc atingere vieţii şi integrităţii corporale, precum şi a furturilor din locuinţe şi din autoturisme.

În această perioadă, poliţiştii rutieri vor acţiona pe întreaga reţea de drumuri, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere, precum şi prin intensificarea activităţilor specifice, potrivit competenţelor, pentru depistarea celor care conduc cu viteză sau sub influenţa băuturilor alcoolice. Vor fi folosite toate aparatele radar din dotarea Serviciului Rutier Timiş, în vederea prevenirii excesului de viteză. Pentru evitarea neplăcerilor, poliţia rutieră face apel la toţi participanţii la trafic să-şi planifice din timp deplasările, să se informeze cu privire la traseul ales, starea drumurilor şi prognoza meteo.

Totodată, poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale Transporturi Timişoara vor patrula zilnic pe trenuri, în staţii şi triaje de cale ferată, precum şi în aeroporturi, în scopul prevenirii oricăror evenimente neplăcute în care ar putea fi implicaţi călătorii.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*