Ultimele stiri

Oamenii legii sunt la datorie în perioada minivacanței de 1 Mai. Câți polițiști au fost mobilizați

Politie

Deși meteorologii nu au venit cu vești bune pentru minivacanța de 1 Mai, polițiștii timișeni s-au mobilizat pentru asigurarea ordinii și liniștii publice și pentru prevenirea faptelor antisociale în această periadă. Aproape 1200 de oameni ai legii vor fi la datorie pentru ca fiecare să aibă parte de o minivacanţă în siguranţă

În perioada 01 – 04 mai, poliţiştii timişeni vor fi la datorie. Astfel, cei aproape 300 de poliţişti de ordine publică, rutieră, proximitate şi investigaţii criminale, care vor acţiona zilnic pentru asigurarea a unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică,vor fi dispuşi în zona centrelor comerciale, unităţilor de alimentaţie publică și în zonele unde vor avea loc manifestări publice, pentru a preîntâmpina evenimentele nedorite.

Din totalul poliţiştilor angrenaţi în misiuni în această perioadă, 757 sunt de la ordine publică, 230 de la poliţia rutieră, 59 sunt poliţişti de investigaţii, restul fiind de la alte structuri. Aceştia vor acţiona cu 438 de mijloace auto şi 81 de patrule pedestre, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

Poliţiştii rutieri vor fi prezenţi pe principalele artere din judeţ pentru combaterea excesului de viteză, fluidizarea traficului, prevenirea ambuteiajelor sau a accidentelor de circulaţie. Totodată vor fi folosite toate aparatele radar aflate în dotarea Serviciului Rutier.

În zonele aglomerate vor fi prezenţi şi poliţiştii de investigaţii criminale pentru prevenirea şi combaterea furturilor de poşete, din auto sau din buzunare.

De asmenea, 40 de poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale Transporturi Timişoara vor acţiona, în medie, zilnic, pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice în zona staţiilor şi triajelor de cale ferată, precum şi în trenurile de călători.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*