Ultimele stiri

Obiectivele Alianței Creștin-Liberale

sigla acl

PNL și PDL vor funcționa împreună până la alegerile prezidenţiale din noiembrie sub denumirea de Alianţa Creştin-Liberală. Ulterior, dacă totul decurge conform planurilor, se va naşte oficial noul PNL.

Liderii PNL şi PDL din Timiş intenţionau să semneze un protocol de colaborare, dar aprobarea fuziunii între cele două formaţiuni la nivel naţional a făcut inutil un asemenea acord. Totuşi, Nicolae Robu a precizat în cadrul primei conferințe de presă a ACL Timiș care sunt principalele obiective ale Alianţei Creştin-Liberale Timiş.

Primarul Timișoarei a spus că principalele prevederi pe care vor trebui să le pună în practică în perioada următoare vor fi:

1. Mobilizarea organizațiilor din fiecare unitate administrativ-teritorială, în vederea realizării majorităților în Consiliile Locale prin consilierii noștri reuniți și desigur, prin atragerea altor partide, altele decât PSD, dacă va fi nevoie și unde va fi nevoie.

2. Realizarea de majorități în Consiliile Locale între PNL și PDL, prin atragerea și a altor partide, cu excepția PSD.

3. În funcție de noile majorități constituite, se va analiza posibilitatea alegerii de viceprimari PDL/PNL, în cazul unităților administrativ-teritoriale în care viceprimarii în funcție sunt ai altor partide.

4. În unitățile administrativ-teritoriale în care viceprimarul este de la PNL, respectiv PDL, nu se va opera schimbarea acestuia, nici măcar în situațiile în care și primarul, și viceprimarul sunt de la același partid.

„Nu vrem să tulburăm actul administrativ, dar acolo unde putem să constituim majorități, și unde considerăm că este benefic să schimbăm viceprimarul, vom face schimbări. Unde vom considera că nu este benefic să creăm o agitație la nivelul consiliilor locale și să perturbăm actul administrativ, vom putea accepta inclusiv să rămână în funcție viceprimari PSD”, a precizat Nicolae Robu.

5. Elaborarea unei strategii comune între cele două partide în vederea organizării Campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale.

6. Pregătirea celor două filiale județene în vederea realizării efective a fuziunii până la nivelul tuturor organizațiilor locale.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*