Ultimele stiri

Octavian Bellu a demisionat de la lotul național de gimnastică: „Se pare că sunt din alt film”

Oftavian Bellu

Lotul național de gimnastică nu va mai beneficia de azi înainte de aportul lui Octavian Bellu. Cel mai titrat antrenor din istoria gimnasticii românești și unul dintre cei mai renumiți tehnicieni din sportul mondial a decis că este momentul să se retragă, dezamăgit fiind și de rezultatul alegerilor de la președinția Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

Octavian Bellu nu a fost mulțumit de rezultatul alegerilor pentru președinția COSR și a spus că nici de gimnastică nu mai vrea să se ocupe.

El a spus, pentru Radio Sport Total că s-a simțit umilit și că are senzația că face parte din alt film.

„Mă duc să mă odihnesc, mă duc să joc șah în parc, dar să fie clar că nu voi mai colabora cu COSR. Nu voi mai fi nici antrenorul lotului feminin de gimnastică. Mă simt umilit, se pare că fac parte din alt film”, a spus Octavian Bellu.

Ocatvian Bellu, care a revenit la conducerea tehnică a lotului feminin de gimnastică la 1 iunie 2010, a primit titlul de doctor Honoris Causa „pentru dedicația, profesionalismul și contribuțiile aduse dezvoltării sportului la nivel mondial”.

Bellu a fost antrenor coordonator al echipei feminine de gimnastică a Romaniei în perioada 1990-2005 și a intrat în Cartea Recordurilor cu titlul de „cel mai de succes antrenor din lume”.

Antrenorul în vârstă de 60 de ani are în palmares 16 medalii olimpice de aur și peste 280 de medalii la Campionatele Mondiale, la Campionatele Europene și la Jocurile Olimpice.

În perioada 2005-2006, Bellu a fost consilier de stat la Administrația Prezidențială, iar între 2006 și 2009 a condus Agenția Națională pentru Sport și a fost secretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului.

În urma alegerilor de astăzi, noul președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român este Alin Petrache. El va sta în fruntea COSR pentru următorii doi ani, pentru a se încheia astfel mandatul început de Octavian Morariu. În 2016 se vor organiza noi alegeri.

Sursa: Digi24

1 Commentariu pe Octavian Bellu a demisionat de la lotul național de gimnastică: „Se pare că sunt din alt film”

  1. Au pesederizat si alegerile la Comitetul Olimpic Roman, numindu-l pe deputatul PSD Alin Petrache !!!

    RUSINE SA VA FIE!!!

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*